utorak, 12. lipnja 2012.

ASHES YOU LEAVE POTPISAO ZA LANEY!


Riječki doom sastav AYL je potpisao sponzorski ugovor sa, jednim od vodećih svijetskih proizvođača pojačala, britanskim Laney-em. Firma Laney Amplifications službeno je počela sa djelovanjem 1. rujna 1967. godine. Osnovao ju je Lyndon Laney, koji je počeo sa izradom pojačala za svoje prijatelje. Neki od prvih Lyndonovih mušterija su bili birminghamski gitaristi kao Tony Iommi iz Black Sabbath-a. Od tada je Laney postavio novi standard za “metal” zvuk. Uskoro su se svi oni koji su htjeli puno više “heavy” zvuk gitara okrenuli Laney-u. Ova činjenica se nije mjenjala do danas! Među izvođačima koji sviraju Laney pjačala i danas se nalaze velika imena u metal žanru poput: Tony Iommi iz Black Sabbath-a, Sharlee D’Angelo iz Arch Enemy, Mercyful Fate & Witchery-a, Kiko Loureiro iz Angre, Adam Dutkiewicz & Joel Stroetzel iz Killswitch Engage-a, Mattias ‘IA’ Eklundh i mnogi drugi.

Berislav Poje, solo gitarist Ashes You Leave-a, koristi jedan od najpopularnijih modela u Laney-ovoj ponudi VH 100 R i zvučnu kutiju GS 412 IA. Ritam gitarist, Matija Rempesic, koristi novi model Ironheart IRT120 i njegovu zvučnu kutiju IRT 412.

Bend bi htio iskoristiti ovu priliku i zahvaliti se svima u Laney-u i njihovom hrvatskom distributeru Music Centru, a posebno g. Igoru Bistrovicu. Hvala svima na iskazanom povjerenju i podršci!

Za više inforamcija o pojačalima posjetite:

Nema komentara:

Objavi komentar