srijeda, 10. prosinca 2014.

Novi singl nagovještava GRČ jači nego ikad!


11.12.2014. u Palachu, s početkom u 21:30, održat će se službena promocija video spota benda GRČ za pjesmu „Stršljen“

Nepokoreni junaci alternativne riječke scene  ovog puta će nam dopustiti  da zavirimo u djelić onog što nam donosi novi album koji sad već željno iščekujemo. Naime, GRČ se vrača s još jednim albumom i po onome što smo čuli u živo na Dark „O“ Metal  Festu i novom singlu, jači su nego ikad.  No prije nego napokon dođemo do samog albuma pozivamo Vas ovaj četvrtak u OKC Palach da se pridružite i pogledate novo snimljeni spot za pjesmu „Stršljen“  te uz njega ostanete na druženju s članovima benda. Za prvih 50 posjetitelja izdvojen je poseban promo CD s dvije pjesme „Srp i Čekić“ i „Stršljen“  na poklon.



 
S ove dvije pjesme GRČ najavljuje novu eru grčenja i zalaze kao i uvijek u beskompromisnu kritiku društva Zoffovim citiranim tekstovima. Odsviranim dionicama novog albuma dokazuju da su s razlogom svih trideset i nešto godina postojanja velikani underground scene.  Inovativne i moramo reći vrlo moderne gitarističke note, moćna,brza  i vrlo žestoka ritam sekcija bubnja i bassa natjerat će i mlađu publiku da svakako nabave nadolazeći album i posjete koncerte ovog izvrsnog benda. Nezahvalno bi bilo GRČ stavljati u bilo kakve ladice, zbog njihove jedinstvenosti gdje vokal citira riječi dok iza njega ljuto melje glazbena mašina, no usudit ćemo se reći da surovog  i metaliziranog punka nimalo ne fali dok nam industrial prizvukom  prikazuju onu klasičnu dozu riječkog zvuka spremnog da pokoravanje svijeta. S ponosom možemo reći da Rijeka i Hrvatska imaju svoje velikane underground  scene kao što svijet ima Rammstein, Laibach i Ministry.  Njihov glazbeni pristup je također izuzetan zbog snage za neodustajanjem gdje se bend suočava s problemima konstante izmjene članova u bendu, a ipak zadržavajući  istu kvalitetu pjesama. Pjesmu „Srp i Čekić“ već smo poslušali na njihovom You Tube kanalu te se tako uvjerili što nam se sprema, a samo ćemo reći da želimo još! 


Bitno je napomenuti da će nas na ovom druženju GRČ ( vjerojatno namjerno ) zakinuti za nastup u živo  i ostaviti s razmišljanjem da nas u bliskoj budućnosti očekuje GRČeviti koncertni napad. 

Još jednom Vas pozivamo da sutra zalutate u Palach i saznate iz vlastite perspektive koliko duboko GRČevita rupa ide i kakvu su nam to video "poslasticu" pripremili.


Facebook događaj možemo pronaći na ovom linku
Zgrčimo se! 



Nema komentara:

Objavi komentar